Publicatiedatum: 29-11-2019

Nieuws

Omstreden zorgverlener Dunya Woonzorg failliet

De rechtbank in Zutphen heeft het faillissement van het Arnhemse Dunya Woonzorg uitgesproken. De omstreden zorgverlener lag lange tijd onder vuur en verkeerde in financieel zwaar weer.

Vermoedens van fraude, ernstige tekortkomingen in de zorg en ex-medewerkers die aan de bel trokken vanwege gesjoemel met diploma's: Dunya Woonzorg zat erdoor al lange tijd in de problemen.

Aan het rollen

In april dit jaar komt alles aan het rollen aangezien Dunya de rekeningen niet meer kan betalen. Menzis Zorgkantoor weigert dan al langere tijd geld uit te betalen door vermoedens van fraude. Zo declareerde Dunya geld voor patiënten die in het buitenland verbleven.

Dicht

Als de locatie in Elst dicht moet weigert Dunya de dossiers van aanwezige patiënten te overleggen. De inspectie moet bestuurder Dilan Kocer uiteindelijk dwingen om dit wel te doen. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) krijgt vragen van de PvdA over de penibele situatie. Uiteindelijk worden alle ouderen overgeplaatst naar andere instellingen.

Onvoldoende

In augustus komt er wederom een kritisch rapport van de inspectie. Zorginstelling Dunya schiet op alle fronten tekort op de locatie in Arnhem, zo blijkt. Er werd geen rekening gehouden met de wensen van cliënten, de medicatieveiligheid was in het geding en zorgdossiers niet op orde.

Bron: Omroep Gelderland