Publicatiedatum: 11-10-2018

Nieuws

Zorgverzekeraar Menzis stelt onderzoek in naar mogelijk financieel misbruik Almelo's zorgbureau Victorie

Na de sociale recherche stelt nu ook het zorgkantoor van Menzis een onderzoek in naar de financiën van het Almelose zorgbureau Victorie. Daarbij wordt nagegaan of de zogenoemde pgb-gelden wel op de juiste manier zijn besteed.

Volgens een woordvoerster van zorgverzekeraar Menzis is recent tot dit onderzoek besloten. Dit nadat er klachten binnenkwamen over het huidige reilen en zeilen bij Victorie. De cliënten van Victorie ontvangen persoonsgebonden budgetten (pgb’s) van Menzis, waarmee ze voor hulp kunnen aankloppen bij het Almelose zorgbureau. Menzis wil nu weten of dit zorggeld juist is besteed.

Onderzoek sociale recherche

De sociale recherche van de gemeente Almelo is al eerder een onderzoek naar zorgbureau Victorie gestart. Voor de PVV aanleiding kritische vragen te stellen. De gemeente heeft de PVV nu geantwoord dat het zogenoemde administratief vooronderzoek is afgerond. De sociaal rechercheurs gaan nu met de leiding van Victorie rond de tafel voor hoor en wederhoor. "Daarna wordt gekeken of er vervolgonderzoek nodig is of dat er sancties moeten worden toegepast", aldus het college van B en W.

Verantwoordelijk wethouder Eugène van Mierlo van Almelo liet eerder tegenover RTV Oost weten dat voor de gemeente Almelo voorop staat dat zorggeld op de juiste plek belandt: "Met dat geld mag niet worden gesold."

Bron: RTV Oost