Publicatiedatum: 05-03-2019

Nieuws

Almelo eist bij rechter miljoen terug van zorgbureau Victorie

De gemeente Almelo eist via de rechter in totaal 1 miljoen euro terug van zorgbureau Victorie. Dat is het volledige bedrag aan zorggeld dat de afgelopen 3 jaar is uitgekeerd aan het Almelose zorgbureau.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is het aannemelijk dat een deel van het geld wel degelijk is gebruikt om zorg te verlenen. "Maar daar laten we de rechter over oordelen. Hoewel het niet gebruikelijk is, eisen we vooralsnog 100% terug."

Beslaglegging

Zorgbureau Victorie is in opspraak geraakt door mogelijk misbruik van zorggelden. Uit een onderzoek van de Sociale Recherche Twente blijkt dat een deel van het beschikbare geld niet is besteed aan zorg. De gemeente heeft inmiddels beslag laten leggen op tegoeden van het bedrijf en op priv├ębezittingen van de directie. De directeur van Victorie zei eerder dat de gemeente zich vergist.

Aangifte

De terugvordering volgt op een eerdere aangifte van de gemeente Almelo bij het Openbaar Ministerie. De gemeente stapte in januari naar justitie nadat alle bevindingen van de Sociale Recherche bekend waren.

Bron: Tubantia