Publicatiedatum: 06-06-2019

Nieuws

Zorgbureau Het Mozaïek uit Hengelo levert nog altijd zorg

Hoewel de kwaliteit van zorg 'ernstig tekortschiet', behandelt zorgcentrum Het Mozaïek uit Hengelo nog altijd cliënten. Dat werd duidelijk tijdens het hoger beroep in Arnhem woensdagochtend, dat het zorgbureau aanspande tegen de Twentse gemeenten.

Onderzoek sociale recherche

Eind vorig jaar besloten de Twentse gemeenten de samenwerking met Het Mozaïek op te zeggen. De aanleiding hiervoor was een onderzoek van de sociale recherche, waaruit bleek dat de zorgkwaliteit in 2018 ernstig tekortschoot. Er zou onvoldoende gekwalificeerd personeel rondlopen, de ongeschoolde ouders van de directeur zouden zorg verlenen aan cliënten. De vader van de directeur ontving bovendien een uitkering van het UWV wegens zeer ernstige psychische klachten. Daarnaast was de administratie niet op orde.

Hoger Beroep

Dit was voor de Twentse gemeenten reden om de overeenkomst voor 2019 te beëindigen. Het bedrijf stapte naar de rechter, maar de rechter oordeelde dat de gemeenten alle recht hadden om geen contract voor 2019 aan te gaan. Daarover ging het hoger beroep deze week. Doordat Het Mozaïek nog altijd cliënten begeleidt maar daarvoor geen vergoeding meer krijgt, maakt het bedrijf verlies en raken de reserves op. Eind juli volgt de uitspraak.

Lees meer in Tubantia

Ondersteuning bij fraudesignalen

Krijgt uw gemeente een fraudesignaal binnen en wilt u ondersteuning bij de aanpak hiervan? Neem dan contact op via nalevingverberg dit@vng.nl of de KCHN-adviseur in uw regio.