Publicatiedatum: 11-01-2019

Nieuws

Sociale recherche stelt onderzoek in naar Almelo’s zorgbureau GBT

De sociale recherche heeft een onderzoek ingesteld naar het Almelose zorgbureau GBT. Daarbij gaat het vooral om de vraag om of er misbruik is van pgb-gelden.

'Met vertrouwen'

Directeur Gülseren Tekirdag laat RTV Oost weten het onderzoek van de sociale recherche 'met vertrouwen' tegemoet te zien. Tekirdag runt het kleinschalige zorgbureau sinds 1 januari 2017. Volgens de website van GBT Zorg is het bureau gespecialiseerd in individuele begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en persoonlijke verzorging.

Pgb-geldstromen onderzocht

Wethouder Eugène van Mierlo bevestigt dat de sociale recherche een onderzoek is begonnen. Om de gemeentelijke rechercheurs niet voor de voeten te lopen, zegt hij niet nader in te kunnen gaan op details. "Het enige wat ik kan zeggen, is dat het onderzoek zich toespitst op pgb-gelden."

GBT is het tweede zorgbureau dat in Almelo onder vuur ligt. Naar aanleiding van onderzoek van de sociale recherche zette de gemeente Almelo deze week de subsidie aan zorgbureau Victorie stop en deed aangifte van zorgfraude tegen het bureau.

Bron: RTV Oost

Ondersteuning bij fraudesignalen

Krijgt u een fraudesignaal binnen en wilt u ondersteuning bij de aanpak hiervan? Neem dan contact op via nalevingverberg dit@vng.nl of de KCHN-adviseur in uw regio.