Publicatiedatum: 10-01-2019

Nieuws

Gemeente Almelo doet aangifte tegen zorgbureau van fraude: jongerenopvang sluit deuren

De gemeente Almelo heeft aangifte gedaan tegen Victorie, het zorgbureau dat in opspraak kwam omdat er tonnen aan subsidies zijn verdwenen. Ook heeft de gemeente voor komend jaar de subsidiekraan dichtgedraaid. De sluiting op korte termijn van de jongerenopvang aan de Oostmarsumsestraat is onvermijdelijk volgens RTV Oost.

Geheim rapport

RTV Oost berichtte onlangs al uitvoerig over het vertrouwelijke rapport van de sociale recherche. Daaruit blijkt onder meer dat directeur Nina B. tussen 7 december 2014 en 25 april 2018 ruim 700 keer het casino heeft bezocht en en dat veel gewelddadige incidenten in de doofpot verdwenen.

Aangifte

De gemeente doet nu aangifte van zorgfraude, zo werd woensdag bekendgemaakt. Behalve de twee bv's van Victorie wordt ook aangifte gedaan tegen zowel directeur Nina B. als adjunct-directeur Jan B. Het Openbaar Ministerie moet vervolgens beslissen of Nina B. strafrechtelijk wordt vervolgd.

Terugvorderen

Ook gaat de gemeente het ten onrechte uitgekeerde geld terugvorderen. "We zijn aan het uitzoeken wat de juridische mogelijkheden zijn. Al moeten we eerst nu in kaart brengen hoe hoog dat bedrag exact is", aldus wethouder Eugène van Mierlo.

De gemeente zoekt intussen naar een oplossing voor de probleemjongeren die in de opvang aan de Ootmarsumsestraat verblijven. "Je kunt niet zomaar elke cliënt bij iedere instelling onderbrengen. Dat is maatwerk", aldus wethouder Van Mierlo.

Bron: RTV Oost

Ondersteuning bij fraudesignalen

Krijgt u een fraudesignaal binnen en wilt u ondersteuning bij de aanpak hiervan? Neem dan contact op via nalevingverberg dit@vng.nl of de KCHN-adviseur in uw regio.