Publicatiedatum: 01-02-2019

Nieuws

Gemeente Ede wil scherper toezicht op kwaliteit zorg

De gemeente Ede wil goede, betrouwbare Wmo-zorg met continuïteit en zet daarom verdere stappen voor het toetsen van zorgaanbieders.

"Ook sluiten we aan bij het Informatieknooppunt Zorgfraude, voor die zeldzame gevallen waarin er diepgravend onderzoek nodig is", aldus WMO-wethouder Lex Hoefsloot over de nieuwe regels rond WMO-zorg.

Rapportages openbaar

In opdracht van de Gemeente Ede controleert de GGD de aanbieders van bijvoorbeeld beschermd wonen en dagbesteding. "De rapportages daarvan worden in de toekomst openbaar gemaakt. Dat doet de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ook voor bijvoorbeeld klinieken en apotheken. Zo kan iedereen nagaan welke kwaliteit er geleverd wordt en waar nog wat verbeterd moet worden. Niet alleen Ede doet dit zo, veel Nederlandse gemeenten zijn hier ook mee bezig", zo licht de wethouder toe.

Zwaardere problematiek

Hoefsloot: "Deze stap is nodig, omdat we de problematiek van de cliënten zwaarder zien worden. En sommige zorgaanbieders hebben nog echt enkele slagen te maken. We hebben er vertrouwen in dat dat lukt, maar dat kun je alleen constateren door het te meten. Zorgaanbieders zien dat ook, ze staan open voor deze methode, die natuurlijk wel voor discussie zorgt."

Bron: nieuwsbericht gemeente Ede