Publicatiedatum: 05-11-2019

Nieuws

Gemeenteraad Zutphen zet zorgaanbieders die geen openheid geven buiten de deur

Commerciële zorgaanbieders die weigeren hun inkomsten en uitgaven toe te lichten krijgen geen opdrachten meer van de gemeente Zutphen. Hiertoe besloot de gemeenteraad nadat de SP hierover een voorstel had ingediend tijdens de begrotingsbehandeling. Volgens De Stentor worden contracten met deze zorgaanbieders zo snel mogelijk stopgezet zonder dat er extra kosten gemaakt worden wegens contractbreuk.

Commerciële bedrijven die tonnen winst maken moeten in Zutphen verleden tijd zijn. Om dat te bewerkstelligen krijgen zorgaanbieders die geen openheid geven over hun financiën geen contract meer van de gemeente Zutphen. Contracten met zorgaanbieders in het sociaal domein die dit weigeren worden nog uitgediend en daarna stopgezet. 

Uit een onderzoek van Follow the Money blijkt dat meerdere zorgaanbieders grote winsten behalen. Eén van deze zorgaanbieders in dit onderzoek is IJsselzorg uit Warnsveld (gemeente Zutphen). In 2018 boekte zij 169.462 euro winst op een omzet van 1.042.310 euro. Een winstpercentage van 16,3 procent.

Meer informatie

Lees het volledige artikel op de website van De Stentor.