Publicatiedatum: 08-11-2019

Nieuws

Burgemeester Aa en Hunze sluit zorginstelling in Rolde per direct

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze heeft bevolen dat de zorgverlening door Stichting Altijd Zorg op ‘t Ruige Veld in Rolde per direct stopt, schrijft Dagblad van het Noorden.

Volgens Hiemstra zijn er ernstige zorgen over de kwaliteit van de geleverde zorg. Ook de veiligheid van de 24 cliënten die op ‘t Ruige Veld verblijven zou in gevaar zijn. De 24 cliënten blijven vannacht nog slapen in de zorginstelling in Rolde. Maar vrijdag worden ze verhuisd naar een andere zorginstelling.

Besluit

Het besluit volgt nadat de gemeente Aa en Hunze eerder donderdag een controle hield op het terrein in Rolde. Daaruit kwam een acuut onveilige situatie naar voren. Zo was er sprake van te weinig personeel voor de aanwezige cliënten. “Bovendien waren deze zorgverleners onvoldoende geschoold en waren er minderjarige kinderen aanwezig”, aldus de burgemeester. “Hierdoor werd de situatie onhoudbaar.”

Volgens burgemeester Hiemstra zijn er vanuit de omgeving van ’t Ruige Veld klachten ontvangen over overlast. Dat was een van de redenen om te kijken. Na een overleg tussen de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester is besloten om direct in te grijpen.

Bron: Dagblad van het Noorden