Publicatiedatum: 11-03-2020

Nieuws

Workshop 'Een signaal, wat nu?' | Regiobijenkomsten Zorg

In april organiseert VNG KCHN 5 regionale, gratis toegankelijke bijeenkomsten Tools voor Toezicht. Na een bijeenkomst heeft u als gemeente praktische tools in handen om u nog beter te wapenen tegen fouten en fraude binnen de Wmo 2015 en de Jeugdwet.

Tijdens de workshop 'Een signaal, wat nu?' wordt u door een 'ervaren' gemeente meegenomen in de praktijk van preventie, toezicht en handhaving. Want wat doet u als u een signaal krijgt dat er iets niet in de haak is? Wij stelden Esther van Oosten, Coördinator Meldpunt Zorgsignalen en Fraude Rotterdam, een paar korte vragen over de workshop die zij gaat geven.

Waar gaat de workshop over?

In de workshop “Een signaal, wat nu?” neem ik je mee in de Rotterdamse aanpak van het toezicht op de rechtmatigheid van de Wmo en Jeugdwet.

Waarom dit onderwerp?

Het is enorm belangrijk om toezicht op de rechtmatigheid goed te organiseren. De gemeente Rotterdam heeft nu ruim 2 jaar ervaring opgedaan met het onderzoeken van de rechtmatigheid. Het levert veel inzichten en leerpunten op.

Waarom geef je de workshop?

Graag neem ik je mee in onze aanpak en ervaring.

Wanneer is de workshop een succes?

Als je geïnspireerd, verwonderd en enthousiast uit de workshop komt!

Inschrijven

Momenteel hebben we al ruim 150 aanmeldingen, dus wacht niet te lang met inschrijven. Meer informatie vindt u hier: Regiobijeenkomsten 'Tools voor Toezicht op de zorg.