Publicatiedatum: 12-03-2020

Nieuws

Justitie eist celstraf tegen ex-voetballer voor zorgfraude (Tubantia)

Justitie wil dat de eigenaar van een zorginstelling op de Veluwe twee jaar de cel ingaat, omdat hij voor meer dan een miljoen euro fraude zou hebben gepleegd met zorggeld. Volgens Tubantia ontkent de ex-voetballer in alle toonaarden en stelt juist dat hij lang niet alle zorgkosten in rekening heeft gebracht. "We laten ze niet buiten slapen als het budget op is..."

De man staat samen met zijn vrouw terecht bij de rechtbank in Zutphen. Ook hun zorgbureau BMO, gevestigd in Harderwijk, is ‘aangeklaagd’. Het echtpaar heeft volgens justitie jarenlang fraude gepleegd met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Kort samengevat: er zou minder zorg zijn geleverd dan werd gefactureerd. Ook zouden formulieren vervalst zijn, bijvoorbeeld met nep-handtekeningen. Zeker negen cliënten werden volgens de aanklager daardoor gedupeerd.

De officier eist 2,5 jaar cel tegen het echtpaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Ook moet BMO een geldboete van 25.000 euro krijgen. De aanklaagster stelt dat de ex-voetbalprof zich heeft verrijkt ten koste van kwetsbare mensen, die bovendien afhankelijk waren van het Veluwse zorgbureau. De advocaten van de twee gaan voor vrijspraak.

Meer informatie

Lees het volledige artikel op de website van Tubantia.