Training gegevensuitwisseling bij tegengaan fraude Wmo en Jeugdwet

Welke gegevens mag u gebruiken bij het tegengaan van fraude in het sociaal domein? Wat zijn de gevolgen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die per 25 mei 2018 van kracht is. En wat betekent dat voor uw praktijk? Na de eendaagse training 'Gegevensuitwisseling' van het VNG Kenniscentrum Handhaving en Naleving (VNG KCHN) kunt u direct verantwoord met het uitwisselen van gegevens aan de slag. 

In de training schetsen 2 specialisten uit het veld de juridische kaders - inclusief die van de AVG - en geven u aan hand van casuïstiek handvatten om bestaande gegevens optimaal te benutten. Het gaat zowel om gegevens binnen uw gemeente als om die van externe partijen in de (zorg)keten. De focus ligt op gegevensuitwisseling in het kader van de Wmo 2015 en Jeugdwet, maar ook de relatie met de Participatiewet komt aan bod. 

Doelgroep

Bent u bij uw gemeente als beleidsmedewerker, toezichthouder, leidinggevende of anderszins betrokken bij fraudepreventie en fraudebestrijding binnen de Wmo 2015 en Jeugdwet? Dan kunt u uw kennis over gegevensuitwisseling met deze training vergroten. 

Data

  • Donderdag 12 september 2019
  • Donderdag 14 november 2019

De training duurt van 9.00 tot 17.00 uur.

Locatie

La Vie Utrecht
Sint Jacobsstraat 61
3511 BP Utrecht

Kosten en annuleren

De investering voor deze training bedraagt € 495,- (exclusief btw).

Heeft uw gemeente een Handhavingsabonnement bij VNG KCHN? Dan is de training mogelijk gratis. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Stuur dan een e-mail naar naleving@vng.nl.

Kunt u onverwacht toch niet deelnemen, dan kunt u tot 1 maand voor aanvang van de training kosteloos annuleren of kunt u - tot op de dag van de training - een vervanger aanwijzen. Mail uw wijziging o.v.v. de naam van de training aan naleving@vng.nl.

Om de kwaliteit te garanderen, kunnen er maximaal 15 collega's deelnemen. Schrijf u bij interesse dus snel in. 

Contact

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u deze sturen naar naleving@vng.nl.