Trainingen Wmo 2015 en Jeugdwet

Hier vindt u een overzicht van de trainingen, bijeenkomsten en e-learnings die VNG KCHN aanbiedt over toezicht en handhaving binnen de Wmo 2015 en de Jeugdwet.

Regiobijeenkomsten 'Tools voor Toezicht op de zorg'

In april organiseert VNG KCHN 5 regionale, gratis toegankelijke bijeenkomsten Tools voor Toezicht. Na een bijeenkomst heeft u als gemeente praktische tools in handen om u nog beter te wapenen tegen fouten en fraude binnen de Wmo 2015 en de Jeugdwet.

E-learning Fraudealertheid in de zorg

Misbruik en het niet naleven van regels en wetten zetten het draagvlak voor maatschappelijke solidariteit onder druk. Deze module gaat over fraudealertheid bij de uitvoering van de zorg in het kader van de Wmo 2015 en Jeugdwet.

Toezichthouder rechtmatigheid Wmo 2015 en Jeugdwet | 4-daagse basistraining

Als u als toezichthouder Wmo en/of Jeugdwet een taak hebt gekregen om toe te zien op de Wmo en de Jeugdwet, maar nog aan het begin staat van het uitvoeren van deze taak, dan is deze training uitermate geschikt om u als toezichthouder te ontwikkelen.

Aanpak Fraudeonderzoek | 3-daagse training

U leert als beginner in deze materie om zelfstandig een onderzoek naar fraudesignalen op te zetten, te begeleiden en uit te voeren.

Terugkomdag deelnemers 3-daagse Training Aanpak Zorgfraude

Voor iedereen die heeft deelgenomen aan de 3-daagse training 'Aanpak Fraudeonderzoek Wmo 2015 en Jeugdwet' organiseert VNG KCHN speciale terugkomdagen, waarbij verdieping en de praktijk centraal staat.

Gegevensuitwisseling tegengaan fraude Wmo/Jeugdwet

U leert welke gegevens u mag gebruiken bij het tegengaan van fraude in het sociaal domein. Na deze training kunt u hier direct verantwoord mee aan de slag.