Publicatiedatum: 19-02-2020

Agenda

Regiobijeenkomst 'Tools voor Toezicht op de zorg' - Eindhoven (UITGESTELD)

Datum: 29-04-2020

DE REGIOBIJEENKOMST IS IVM HET CORONAVIRUS UITGESTELD. EEN NIEUWE DATUM VOLGT ZO SPOEDIG MOGELIJK


In april organiseert VNG KCHN 5 regionale, gratis toegankelijke bijeenkomsten Tools voor Toezicht. Na een bijeenkomst heeft u als gemeente praktische tools in handen om u nog beter te wapenen tegen fouten en fraude binnen de Wmo 2015 en de Jeugdwet.

U kunt per workshopronde kiezen uit twee workshops. Zo kunt u zelf bepalen welke tools u op dit moment de grootste meerwaarde bieden.

Het programma

Opening 
Workshopronde 1 
  • Barrièremodel pgb-fraude
  • Samenwerking IGJ en gemeenten
 
Workshopronde 2 
  • Samenwerking SVB en gemeenten             
  • Een signaal, wat nu?
 

De workshops

Workshop 1: Barrièremodel pgb-fraude | De aanpak van zorgfraude is gebaat bij een strenge aanpak aan de voorkant. VNG KCHN laat u zien hoe het barrièremodel helpt om de juiste drempels op te werpen tegen fraude met pgb’s.

Workshop 2: Samenwerking IGJ en gemeenten | Een effectieve aanpak van misbruik van zorgvoorzieningen is gebaat bij een verbinding tussen kwaliteit en rechtmatigheid. De IGJ geeft handvatten om dit praktisch vorm te geven.

Workshop 3: Samenwerking SVB en gemeenten | Bij het tegengaan van oneigenlijk gebruik en misbruik van pgb’s, speelt informatie van de SVB een belangrijke rol. De SVB laat u zien hoe u hier als gemeente gebruik van maakt.

Workshop 4: Een signaal, wat nu? | Wat doet u als u als gemeente een signaal krijgt dat er iets niet in de haak is? Een ‘ervaren’ gemeente neemt u mee in de praktijk van preventie, toezicht en handhaving.

Doelgroep

De regiobijeenkomsten zijn bedoeld voor toezichthouders rechtmatigheid en/of kwaliteit en voor beleidsmedewerkers, juristen, kwaliteitsmedewerkers en handhavers die betrokken zijn bij een recht- en doelmatige uitvoering van de Wmo 2015 en de Jeugdwet.

Data, tijdstippen en locaties

De bijeenkomsten starten of eindigen met een netwerklunch.

Woensdag 1 april 2020 (VOL)09.30 tot 13.00 uurDeventer
Woensdag 8 april 202009.30 tot 13.00 uurZaanstad
Dinsdag 14 april 202012.30 tot 16.00 uurRotterdam
Vrijdag 24 april 202009.30 tot 13.00 uurAssen
Woensdag 29 april 202012.30 tot 16.00 uurEindhoven

Meer informatie

U ontvangt de komende weken via onze site meer informatie. Wilt u zeker zijn van een plek, schrijf u dan nu alvast in via onderstaande button. Vermeld daarbij welke bijeenkomst u wilt bezoeken en aan welke 2 workshops u wilt deelnemen.

Inschrijven