Publicatiedatum: 23-04-2019

Agenda

Kennisbijeenkomst Toezicht en Naleving Wmo en Jeugdwet | Montferland

Datum: 21-06-2019

Veel gemeenten hebben een toezichthouder Wmo die voortvarend aan de slag gaat. Ook denken gemeenten na over de combinatie van rechtmatigheid en kwaliteit en zijn de eerste stappen gezet naar een toezichthouder voor de jeugdwet. Tegelijk verschijnen er steeds meer berichten over zorgfraude in de media. LCGW en VNG KCHN organiseren gezamenlijk kennisbijeenkomsten om gemeenten te ondersteunen bij de aanpak van zorgfraude.

Op vrijdag 21 juni is de gemeente Montferland gastgemeente voor deze kennisbijeenkomst. De toezichthouders Cees Vink en Titus Peperkamp van de gemeente Montferland, Kay Schoester en Petra Raaijen van VNG KCHN en Chris Kuypers van LCGW verwelkomen u graag in het mooie Didam voor een inspirerende bijeenkomst.

Programma

Op het programma staan 2 workshops:

  • Hoe handelt de toezichthouder bij een fraudezaak binnen de Wmo en de Jeugdwet?
  • Hoe wordt de uitkomst van het onderzoek en de positie van de toezichthouder in beleid vertaald?

De bijeenkomst sluit af met een lunch.

Doelgroep

Bent u als toezichthouder, beleidsmedewerker, bestuurder of anderszins belast met taken op het gebied van toezicht en naleving op Persoonsgebonden Budget (pgb) en Zorg in Natura? Dan is deze bijeenkomst voor u!

Datum, tijdstip en locatie

  • Vrijdag 21 juni 2019
  • 9.00 - 13.00 uur (inclusief lunch)
  • Gemeentehuis Didam, Bergvredestraat 10, 6942 GK Didam

Kosten

De kosten bedragen € 50,- per deelnemer.

Heeft uw gemeente een Handhavingsabonnement bij VNG KCHN? Dan is deelname aan de bijeenkomst mogelijk kosteloos. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Stuur dan een e-mail naar naleving@vng.nl.