Publicatiedatum: 12-09-2019

Nieuws

Meer maatwerk door integraal werken in Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk is druk doende om te schakelen naar een andere manier van werken bij het omgaan met inwoners die een uitkering krijgen. Lokale krant Het Zuiden meldt dat er meer integraal moet worden geopereerd binnen de gemeente. Met die omslag in werken volgt het college van B en W het belangrijkste advies op uit een rapport van de lokale rekenkamer over de Participatiewet.

Volgens wethouder Lourens Franzen is het doel van het integraal werken dat de gemeente meer maatwerk biedt. De wethouder zegt in de vergadering dat de medewerkers van de gemeente klaar worden gestoomd voor de andere manier van werken. "Het wordt deels al gedaan, maar deels ook nog niet".

Dagbesteding

"Het is een omvangrijke operatie", stelt Hans Démoed van de lokale rekenkamer. "Met het leggen van verbindingen tussen onderdelen is een wereld te winnen. Het gaat ook om andere vormen van meedoen. Bijvoorbeeld eerder dagbesteding voor iemand vinden, dan bemiddelen naar werk. Tachtig procent van het bestand is moeilijk bemiddelbaar naar werk".

Meer informatie

Lees het volledige artikel op de website van Het Zuiden Ridderkerk.