Publicatiedatum: 11-10-2018

Nieuws

Taskforce +500 gaat 500 mensen extra uit de bijstand helpen in Den Haag

Onder de naam 'Taskforce +500' gaat de gemeente proberen om jaarlijks 500 Hagenaars die al langer dan anderhalf jaar in de bijstand zitten aan een baan helpen. "Wij zijn er van overtuigd dat er mensen tussen zitten die kunnen en willen werken", vertelt wethouder en lid van de taskforce Rachid Guernaoui op Den Haag FM.

Den Haag telt momenteel 26.000 mensen met een bijstandsuitkering, van wie er circa 20.000 langer dan anderhalf jaar in de bijstand zitten. De Taskforce +500 richt zich met name op die mensen. Programmadirecteur Mohammed El Mokaddem wil eerst inzicht krijgen in wie dat precies zijn, wat ze kunnen en wat ze nodig hebben om een baan te krijgen.

Werkoffensief

De Taskforce +500 is een gezamenlijk werkoffensief van de wethouders Rachid Guernaoui (Groep de Mos, Werkgelegenheid) en Bert van Alphen (GroenLinks, Sociale Zaken) en vloeit voort uit het coalitieakkoord. Het streven van de gemeente was al om jaarlijks 4000 mensen uit de bijstand te halen. De 500 komen hier nog eens bovenop. "Het is een grote ambitie die een flinke inzet vergt van de stad en regio om het waar te maken", aldus El Mokaddem op Omroep West.

Bijeenkomsten

Binnenkort begint een reeks van bijeenkomsten van de Taskforce +500 met werkgevers en kandidaten in Den Haag en regio Haaglanden. Daar wordt onderzocht wat werkgevers kunnen bieden, hoe de gemeente de kandidaten beter kan helpen en wat voor tips en suggesties de aanwezigen hebben. Als er mensen blijken te zijn die niet willen werken zullen die gestraft worden. Guernaoui: "Je moet het wel willen. En zo niet, dan wordt er gekort in de uitkering."

Bronnen: Den Haag FM en Omroep West