Publicatiedatum: 11-01-2019

Nieuws

Rotterdam en Den Haag starten platform voor werk

Via het nieuwe platform HalloWerk kunnen werkzoekenden en werkgevers in Rotterdam en Den Haag online direct met elkaar in contact komen.

Pilotfase succesvol

Werkzoekenden kunnen via HalloWerk een profiel aanmaken. Werkgevers selecteren op basis hiervan de kandidaten voor hun vacatures. In de pilotfase vonden werkgevers voor 200 vacatures een geschikte kandidaat. Daarom is het besloten het platform in 2019 te laten groeien tot een bestand met 10.000 werkzoekenden in Rotterdam en Den Haag.

Talenten

Wethouder Richard Moti (Werk en Inkomen) van Rotterdam is positief: "HalloWerk kun je zien als een soort Monsterboard, een plek waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. Alleen zijn bij HalloWerk niet diploma’s en werkervaring de criteria om iemand te selecteren, maar vooral welke talenten iemand heeft. De ervaringen zijn heel positief, ook voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Want iedereen heeft een talent en het is de kunst om dat te ontdekken en te ontwikkelen. HalloWerk draagt hieraan bij."

Daling mensen in de bijstand

Met HalloWerk wil Rotterdam in 4 jaar tijd het aantal mensen in de bijstand met 8.000 laten dalen tot 30.000 in 2022.

Bron: Dagblad 070