Publicatiedatum: 12-02-2019

Nieuws

Gemeente wil jaarlijks 800 Eindhovenaren uit bijstand met nieuwe aanpak

Een nieuwe aanpak van de gemeente Eindhoven moet jaarlijks ruim 800 Eindhovenaren met een bijstandsuitkering aan het werk krijgen.

Het aantal mensen met een bijstandsuitkering daalt sinds 2017, maar dat is volgens gemeente en betrokken instanties niet genoeg. De daling van de afgelopen jaren is vooral ook te danken aan de economische groei van de regio. Maar de aanpak laat nog te wensen over. Zo is de dienstverlening van instanties richting bijstanders te versnipperd. Professionals weten elkaar niet goed te vinden.

Weinig kandidaten

Ondernemers krijgen te weinig kandidaten aangeboden op hun vacatures. Ook weet het bedrijfsleven niet wat voor vaardigheden bijstanders hebben. "De samenwerking met ondernemers moet beter. Dan weten zij ook wat ze aan de mensen met een uitkering kunnen hebben. Want er zijn nu eenmaal veel vacatures", licht Yvonne van Mierlo toe, directrice van Ergon en het Participatiebedrijf in de regio.

Strenger optreden

Wethouder Yasin Torunoglu wil harder zijn voor inwoners die er met de pet naar gooien, en bijvoorbeeld bij trainingen en gesprekken niet komen opdagen. Het missen van dit soort zaken blijft niet meer zonder consequenties. Voorheen was de aanpak van de gemeente te vrijblijvend.

Bron: Nu.nl