Publicatiedatum: 28-02-2019

Nieuws

Bijstandsbode 60, februari 2019

De casus in de rubriek Uitgesproken van Bijstandsbode 60 illustreert waar het verzwijgen van zaken voor de gemeente toe kunnen leiden. Namelijk torenhoge terugvorderingen. Het is dus verstandig om altijd open kaart te spelen.

In editie 60 vindt u verder onder meer:

  • In opdracht van De Legibus B.V. is een kwalitatief onderzoek verricht naar de uitvoering van de Wet taaleis. In het Achtergrond-artikel staan de conclusie en aanbevelingen centraal.
  • De Vraag van de maand gaat over de privacy bij een bijstandsaanvraag. De aanvrager heeft vrijwel alle uitgaven op z’n bankafschriften onleesbaar gemaakt. Hij zegt, dat hij dat mag vanwege zijn recht op privacy en dat hij alleen zijn inkomsten hoeft te laten zien. Maar is dat ook zo?     
  • In Opinie gaat mr. Hans Nacinovic in op het bericht van Divosa dat bijstandsvorderingen lastig te innen zijn en dat je dus beter kunt voorkómen dat ze ontstaan.
  • Daarnaast bevat de Bijstandsbode een overzicht van het nieuws en de wetsvoorstellen die van invloed zijn op de Participatiewet.

De Bijstandsbode is een e-zine voor iedereen die werkzaam is op het gebied van bijstand en aanverwante wet- en regelgeving.

Lees de volledige Bijstandsbode 60.