Publicatiedatum: 13-12-2019

Nieuws

Even voorstellen…

Onze attachés in het buitenland: ‘Gemeenten: blijf onderzoeken aanleveren!’

Zij vertegenwoordigen Nederland op het gebied van sociale zekerheid op de ambassade in Turkije en Marokko: onze attachés van Bureau Sociale Zaken. Wie zijn ze en wat doen ze? Maak kennis met Yvonne Kokx (attaché Turkije) en Gerard Dijkhuis (attaché Marokko). 

Als attaché voor Bureau Sociale Zaken werk je voor de Sociale Verzekeringsbank (SVB), maar ben je gevestigd op de ambassade van het betreffende land. In het geval van Yvonne is dat Ankara in Turkije. Nadat zij eerst directeur openbare ruimte en vastgoed bij de gemeente Utrecht was, is deze keuze wel een grote omslag. Al voelt dit voor haar absoluut niet zo. "Tuurlijk, het is totaal iets anders, ik ben niet thuis in de wereld van de sociale zekerheid, maar juist dat maakt het zo leuk. Het is een cadeautje dat ik dit nog op mijn zestigste mag meemaken. Na 42 jaar in Utrecht te hebben gewoond, maakte ik de stap en nu woon ik, samen met mijn man, in Ankara. Ik wens het iedereen toe om op latere leeftijd nog zo’n switch te maken."

Veel flexibiliteit

Voor Gerard was de keuze voor deze functie – inmiddels 10 jaar geleden – iets meer voor de hand liggend, maar daardoor niet per se makkelijker. "Ik werkte 33 jaar bij het UWV als manager van de afdeling Bijzondere Zaken en deed alles wat betreft het onderwerp buitenland. Vanuit die positie had ik al met de toenmalige attachés te maken, dus toen in 2009 de vacature kwam ben ik ervoor gegaan. Dit was wel een uitdaging en een grote stap buiten mijn comfortzone, het vereist veel flexibiliteit en een stuk persoonlijkheid. Je verhuist met je hele hebben en houwen naar het buitenland en dat niet alleen: je krijgt ook te maken met een andere cultuur."

Taken 

Yvonne en Gerard werken vanuit Turkije en Marokko in opdracht van onder andere de SVB, het UWV en de Belastingdienst. In het geval van het UWV bijvoorbeeld in het kader van de vermogensonderzoeken die door het Internationaal Bureau Fraude-informatie worden uitgevoerd voor de Nederlandse gemeenten. De aanvraag komt bij hen binnen en dan gaan ze aan de slag. De onderzoeksmogelijkheden verschillen wel duidelijk per land.

'Wij kunnen gemeenten adviseren waar je het beste naar kunt vragen'

Gerard: "In Marokko is de onderlinge samenwerking momenteel wat moeizamer, maar daar wordt aan gewerkt. Mijn oproep aan gemeenten is om vooral verzoeken aan te blijven leveren, mits er genoeg aanknopingspunten zijn. Een aanvraag met de melding 'Klant x bezit onroerend goed in Casablanca' wordt lastig om te achterhalen, het is een stad met ruim 4 miljoen inwoners. Maar wij kunnen de gemeenten goed adviseren en aangeven waar je het beste naar kunt vragen, zodat de juiste informatie op tafel komt."

Bij Yvonne is de situatie heel anders: "Voor Turkije is er een fantastische methode ontwikkeld waarbij we door middel van machtigingen snel kunnen achterhalen of er sprake is van vermogen – met name in de vorm van onroerend goed - en wat de waarde daarvan is. De scoringskans is hoog, in 99 van de 100 gevallen waarbij uit een vooronderzoek is gekomen dat er waarschijnlijk sprake is van onroerend goed, blijkt dat ook zo te zijn."

Situatie 

Yvonne vertelt ook dat het voor hen niet hoeft op te houden als het rapport is opgeleverd. "Dat is voor Nederlandse gemeenten wel goed om te weten. Als de klant bijvoorbeeld in bezwaar gaat, kunnen wij ook helpen. Onder meer door documenten te beoordelen die in het Turks zijn opgesteld. De beëdigde vertaling is dan wel goed, maar dat wil niet zeggen dat de inhoud het bezwaar opheft. Of er is een vraag verkeerd gesteld die juist van doorslaggevende betekenis kan zijn bij het beoordelen van de zaak." "Wij hebben op de ambassade de kennis en kunde in huis om ook dit soort documenten te beoordelen en de gemeenten daarin goed te adviseren", vult Gerard aan. 

'De scoringskans in Turkije is heel hoog'

Wennen 

Voor sommige lezers is Gerard geen vreemde. Hiervoor was hij namelijk attaché voor Turkije en daarvoor ook al eens voor Marokko. Hoewel hij dus een tijd in het vak zit, wennen sommige dingen nooit. Het feit dat ze in Turkije en Marokko Nederlanders zo direct vinden bijvoorbeeld. En de sterke hiërarchie. Die ervaart Yvonne ook in de communicatie met haar collega’s. "Ze blijven 'u' tegen mij zeggen en verwachten dat ik alles beslis omdat ik nou eenmaal de baas ben. En dan bedoel ik dus echt alles. Ook als we een avondje uit eten gaan, wordt er geacht dat ik bepaal waar we naartoe gaan. En de man die mij thee komt brengen, loopt achterwaarts de kamer uit. Dat zijn zaken waar ik nooit aan zal wennen." Maar toch, beiden zijn het er over eens: "Het is een zeldzame en unieke functie, dat realiseren we ons absoluut."

Wens 

De attachés bekleden deze post voor vier tot zes jaar en hebben een duidelijk doel voor ogen. Gerard: "Het bureau voor sociale zaken moet het kenniscentrum worden op het gebied van sociale zekerheid. Als er informatie over Marokko nodig is, kunnen ze bij mij terecht. En of het nou om erfrecht, vermogensonderzoeken of belastingen gaat, dat maakt niet uit." Voor Turkije hoopt Yvonne dat er een verdrag ligt voordat zij vertrekt. In het voorjaar van 2020 komt de Turkse delegatie naar Nederland. "Er vinden verschillende besprekingen plaats en  er gaat altijd veel tijd overheen voordat je echt tot een overeenkomst komt. Aan mij de taak om iedereen scherp en in beweging te houden, zodat we resultaat kunnen boeken."

Kennisloket Onderzoek Vermogen Buitenland

Onderzoek in het buitenland naar vermogen van bijstandsgerechtigden is vaak complex en tijdrovend. Om gemeenten in staat te stellen dergelijke onderzoeken effectief en efficiënt uit te voeren, kunnen zij terecht bij het kennisloket Onderzoek Vermogen Buitenland (OVB). Bij dit digitale loket kunnen gemeenten alle actuele kennis over vermogensonderzoeken in het buitenland raadplegen.

 

Het kennisloket is een initiatief van het samenwerkingsverband OVB. Het Internationaal Bureau Fraudeinformatie (IBF) van UWV, de SVB, gemeenten (via het Kenniscentrum Handhaving en Naleving van de VNG), Divosa, de Beroepsvereniging voor Klantmanagers en het ministerie van SZW maken er deel van uit.

 

Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met Wilko Pelgrom, programmamanager Werk en Inkomen van VNG KCHN.