Publicatiedatum: 13-02-2020

Nieuws

Bijstandsbode 69, januari 2020

In het Achtergrond-artikel gaat mr. Hans Nacinovic in op het voorstel tot wijziging van de Participatiewet in verband met het uitsluiten van fraudevorderingen bij de vermogingstoets.

In editie 69 vindt u verder onder meer:

  • De Uitgesproken van deze maand gaat over een man uit Nijmegen die inwoont bij zijn gepensioneerde oud-tante en al ruim een jaar bijstand ontvangt als alleenstaande. Hij heeft dat echter wel keurig gemeld.
  • Kunnen zelfstandigen eigenlijk ook bijzondere bijstand krijgen? In de Vraag van de Maand wordt er naar deze kwestie gekeken.
  • In de Opinie van mr. Hans Nacinovic is er aandacht voor ongehuwden die een gezamenlijke huishouding voeren en de uitzonderingen daarop. 
  • In het Extra-artikel wordt gekeken naar bijstand en zonnepannelen. De opbrengst van zonnepanelen in het kader van priv├ęgebruik hebben volgens staatsecretaris Van Ark geen invloed op het recht op bijstand. Maar er is meer over dit onderwerp te zeggen.

Wetsvoorstellen en nieuws

Daarnaast bevat de Bijstandsbode een overzicht van het nieuws en de wetsvoorstellen die van invloed zijn op de Participatiewet.

Lees de volledige Bijstandsbode 69.

De Bijstandsbode is een e-zine voor iedereen die werkzaam is op het gebied van bijstand en aanverwante wet- en regelgeving.