Publicatiedatum: 06-09-2019

Nieuws

Dommelstroom Interventie Team tegen ondermijnende criminaliteit

In navolging van de Peel en de Kempen krijgen ook de gemeenten rondom De Dommel een eigen actieteam om misstanden en ondermijnende criminaliteit aan te pakken. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Een speciaal actieteam gaat misstanden opsporen in bijvoorbeeld de horeca, bij boeren en met arbeidsmigranten in het gebied rond de Dommel. De zes gemeenten Cranendonck, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Son en Breugel en Valkenswaard slaan daarvoor de komende maanden de handen ineen. Grote voorbeeld is het Peelland Interventie Team, dat sinds twee├źnhalf jaar met veel succes optreedt tegen ondermijnende criminaliteit in Helmond en omstreken. 

In het team, dat 1 januari van start moet gaan, werken de gemeenten samen met partijen als de politie, brandweer, Belastingdienst, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en Enexis. Door de krachten te bundelen konden tijdens acties in de Peel allerlei misstanden worden blootgelegd: van gesjoemel met de elektriciteitsmeter en uitbuiting van arbeidsmigranten tot valse adressen en fraude met uitkeringen.

Meer informatie

Lees het volledige artikel in het Eindhovens Dagblad.