Publicatiedatum: 13-05-2019

Nieuws

Integrale controle op vakantiepark in Rijssen-Holten

Een groot deel van de bungalows op vakantiepark de Holter Weide wordt permanent bewoond. Dat blijkt uit een grootschalige controle die de gemeente Rijssen-Holten gisteravond uitvoerde samen met de politie en de Sociale Recherche.

Arbeidsmigranten

Het gaat voornamelijk om arbeidsmigranten, waarvan een groot deel niet ingeschreven staat in de basisregistratie personen. Naar een aantal zaken wordt een vervolgonderzoek ingesteld. Er is 1 persoon meegenomen naar het politiebureau in verband met openstaande boetes en een rijontzegging.

Recreatief verblijf

Door de toezichthouders is nagegaan of de wet- en regelgeving op het park wordt nageleefd en of de bungalows gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn, namelijk recreatief verblijf. Ongeveer 70 bungalows zijn gecontroleerd, waaruit bleek dat ruim 90% permanent wordt bewoond.

Bron: nieuwsbericht gemeente Rijssen-Holten

Multidisciplinair optreden

Heeft u in uw gemeente problemen op recreatieterreinen? VNG KCHN kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van deze problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Lees meer hierover bij Recreatieterreinen of vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven.