Publicatiedatum: 16-05-2019

Nieuws

Fort Oranje: De zoektocht van de gemeente Zundert | Interview Leny Poppe-de Looff

Na een jarenlange strijd is het beheer van camping Fort Oranje een kleine 2 jaar geleden overgenomen door gemeente Zundert. Een flinke klus die niet alleen veel geld, maar ook energie heeft gekost. Burgemeester Leny Poppe-de Looff begon ruim 10 jaar geleden met Fort Oranje. Na ruim 12 jaar als burgemeester neemt ze binnenkort afscheid.

Ze blikt in het VNG KCHN magazine terug op de kwestie Fort Oranje. "We hebben door de handen ineen te slaan met de hulpdiensten uiteindelijk de onmogelijke situatie een halt kunnen toeroepen."

Lessen geleerd

De gemeente Zundert heeft lessen geleerd uit de situatie rond camping Fort Oranje. "In Brabant is het zogenaamde stoplichtenmodel ontwikkeld, waar wij ook een bijdrage aan hebben geleverd. Met dit model ben je als gemeente bewust van alle campings of recreatieparken in je gemeente en wat er daar allemaal gaande is. We hebben nu in de APV een artikel opgenomen waarbij zowel een bestaande als nieuw recreatiepark of een camping verplicht is een exploitatievergunning aan te vragen bij de  gemeente. We hopen ook dat we door deze hele procedure jurisprudentie kunnen opbouwen zodat er meer duidelijkheid komt voor andere gemeenten."

Het interview

Lees het volledige interview met Leny Poppe-de Looff: Fort Oranje: De zoektocht van de gemeente Zundert (pdf)

Het interview is gepubliceerd in het VNG KCHN magazine 2019 Toezicht & Handhaving. Interviews en verhalen vanuit wetenschap, het rijk, het bestuur en de praktijk leveren een relevante bijdrage aan het vergroten van de bestuurlijke aandacht voor handhaving, naleving én een integrale aanpak ervan in beleid en uitvoering. Ook zijn de artikelen in het magazine een stimulans voor meer samenwerking en integraliteit.