Publicatiedatum: 16-05-2018

Nieuws

Gilze en Rijen gaat wonen op recreatieparken harder aanpakken

Het is niet toegestaan om permanent te wonen op recreatieparken of campings. In Gilze en Rijen probeert men al jaren nieuwe permanente bewoners te weren, maar dit bleek niet eenvoudig. Daarom gaat de gemeente het permanent wonen nu stevig aanpakken.

Maatregelen

Met de volgende maatregelen gaat de gemeente de illegale bewoning aanpakken:

  • Wanneer mensen zich bij de gemeente inschrijven voor een woning op een recreatiepark krijgen ze meteen een brief waarin staat dat ze binnen 14 dagen moeten vertrekken. Als ze hier niet aan voldoen kan hen een dwangsom worden opgelegd.
  • Bij nieuwe inschrijvingen krijgen de parkeigenaren ook een brief. "We hopen hiermee op een extra prikkel om de illegale bewoning tegen te gaan", schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

Bewoners die al van voor 2003 op een vakantiepark wonen, mogen blijven. Maar die gedoogvergunning is niet overdraagbaar. Als ze vertrekken of te oud worden, vervalt de toestemming.

Bron: BN De Stem

Multidisciplinair optreden

De aanpak van de problematiek op vakantieparken leent zich goed voor een aanpak via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Lees meer hierover bij Recreatieterreinen bij Multidisciplinair Handhaven.