Publicatiedatum: 14-03-2019

Nieuws

Controle illegale bewoning vakantiepark Molenvelden in Veldhoven: 80% lijkt illegaal bewoond

De gemeente Veldhoven heeft woensdag 126 van de 190 chalets van vakantiepark Molenvelden in Veldhoven op illegale permanente bewoning gecontroleerd. 80% lijkt permanent bewoond, concludeert de gemeente.

"De gemeente Veldhoven wil dat vakantieparken worden gebruikt waar ze voor bedoeld zijn, namelijk recreëren", liet burgemeester Marcel Delhez weten aan het Eindhovens Dagblad. De gemeente gedoogt bewoning van een vakantiewoning tot 6 maanden. Langer is momenteel niet toegestaan.

Een globale schouw

De bewoners die permanent in een chalet zitten hoeven niet direct te vertrekken. Een woordvoerder van de gemeente sprak over 'een globale schouw'. "We willen naar een situatie toe dat parken alleen gebruikt worden om te recreëren", zei zij. Uiteindelijk moeten illegale bewoners dus wel nieuw onderdak vinden.

Brandveiligheid

De Veiligheidsregio controleerde of de chalets voldoen aan de eisen voor brandveiligheid. In een aantal gevallen was sprake van een brandonveilige situatie. Maatschappelijk werk was ter plaatse om bewoners indien nodig te begeleiden. Daar maakten 6 mensen gebruik van.

Bron: Eindhovens Dagblad

Multidisciplinair optreden

Heeft u in uw gemeente problemen op recreatieterreinen? VNG KCHN kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van deze problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Lees meer hierover bij Recreatieterreinen of vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven.