Publicatiedatum: 20-07-2018

Nieuws

Maasdriel praat niet alleen over maar ook mét arbeidsmigranten

Niet alleen óver maar ook mét arbeidsmigranten praten over de huisvestingsproblematiek. In augustus organiseert de gemeente Maasdriel een gesprek met arbeidsmigranten.

Henny van Kooten, burgemeester van Maasdriel, verwacht in de herfst een nieuw huisvestingsbeleid voor arbeidsmigranten te kunnen voorleggen aan de gemeenteraad. Deze maand zijn er gesprekken geweest met werkgevers, huisvesters en bewoners.  Voor volgende maand staat een gesprek met de migranten zelf op het programma.

Woonwijken

Hoe het nieuwe beleid er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk, maar het ligt voor de hand dat de regels in de woonwijken strenger worden. De gemeente denkt aan het stellen van een maximum aantal huizen per straat voor arbeidsmigranten en ook aan een maximum aantal migranten per woning. Voor de huisvesting op het terrein van de werkgever, zouden de regels in Maasdriel zomaar iets soepeler kunnen worden.

Bron: Brabants Dagblad

Integrale aanpak

Gemeenten ondervinden overlast van de de gevolgen van illegale huisvesting van arbeidsmigranten. Om risicovolle woonsituaties effectief te bestrijden is een integrale aanpak nodig. Niet alleen repressief, maar juist ook gericht op structurele oplossingen. VNG KCHN ondersteunt gemeenten bij de aanpak van de huisvestingsproblematiek rondom arbeidsmigranten. Lees meer hierover in de factsheet of vraag een adviesgesprek aan met een adviseur van team Multidisciplinair Handhaven.