Publicatiedatum: 07-01-2019

Nieuws

Vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel voldoet nu aan afspraken over huisvesting arbeidsmigranten

Op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel verblijven momenteel geen arbeidsmigranten meer op het recreatieve gedeelte. Ook worden niet meer dan de toegestane 200 chalets bewoond op het migrantendeel. 

Dat is gebleken tijdens de laatste controle op donderdag 3 januari door de politie en de gemeente. Daarmee voldoet de huisvesting door de Oostappen Groep nu aan de afspraken. In de maanden oktober, november en december was dat niet geval en werden dwangsommen opgelegd tot in totaal 144.400 euro.

'Voorzichtig blij'

Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand is 'voorzichtig blij' met het eerste positieve resultaat van alle inspanningen tegen de illegale verhuur van de stacaravans op Droomgaard. "We blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden, aangezien het niet de eerste keer is dat we met deze overtredingen te maken hebben op het vakantiepark."

Bron: Brabants Dagblad

Integrale aanpak

Gemeenten ondervinden overlast van de gevolgen van illegale huisvesting van arbeidsmigranten. Om risicovolle woonsituaties effectief te bestrijden is een integrale aanpak nodig. Niet alleen repressief, maar juist ook gericht op structurele oplossingen. VNG KCHN ondersteunt gemeenten bij de aanpak van de huisvestingsproblematiek rondom arbeidsmigranten. Lees meer hierover in de factsheet of vraag een adviesgesprek aan met een adviseur van team Multidisciplinair Handhaven.