Publicatiedatum: 04-01-2019

Nieuws

Celstraf geëist in fraudezaak huurcontracten

Tegen een man die wordt verdacht van frauderen met huurcontracten, heeft het Openbaar Ministerie 15 maanden gevangenisstraf geëist.

Valse huurcontracten

De man zou via een website inschrijfadressen met valse huurcontracten te koop hebben aangeboden, waarmee zijn klanten zich bij de gemeente konden inschrijven. Door die inschrijving kreeg de 'nieuwe bewoner' bijvoorbeeld de mogelijkheid een reisdocument aan te vragen of toegang tot voorzieningen. De officiële bewoners van de huizen wisten hier niets van en kregen soms allerlei problemen met instanties of de gemeente.

20 gemeenten

In oktober deden 20 gemeenten aangifte tegen de man. Het strafrechtelijk onderzoek richtte zich op 10 Amsterdamse gevallen waarbij de verdachte een vals huurcontract zou hebben verkocht.

Bron: Het Parool

Aanpak Adresfraude

Uit ervaring blijkt dat een multidisciplinaire en integrale projectmatige aanpak van problemen zoals adresfraude, effectief en efficiënt is. VNG KCHN is er om gemeenten bij te staan met raad en daad, ook bij de aanpak van adresgerelateerde fraude. Zie voor meer informatie hierover de factsheet of vraag een adviesgesprek aan met een adviseur van team Multidisciplinair Handhaven.

 

Hoe zo'n project in de praktijk eruit ziet leest u in een interview met Monique Kluwen, projectleider van het project Adresfraude in Gorinchem.