Publicatiedatum: 25-11-2019

Nieuws

Hennep gerelateerde goederen aangetroffen bij PIT-actie in Helmond

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft vandaag bij controles in drie panden in Helmond onder andere een hennepkwekerij in aanbouw aangetroffen, diverse milieuovertredingen en geconstateerd en mogelijk is er sprake van sociale zekerheidsfraude.

In de loods van de hennepkwekerij in aanbouw lagen een groot aantal koolstoffilters, transformators, lampen, potten, groeimiddelen en hennepresten. Er was in de loods vermoedelijk al eerder hennep gekweekt. Er werd één verdachte aangehouden. Ook werd € 2.900,00 aan contant geld in beslag genomen.

Milieuovertredingen

In twee andere panden werden milieuovertredingen geconstateerd en was de brandveiligheid niet op orde. Zo werden stoffen niet goed opgeslagen en was bij een pand de elektrische installatie niet op orde. Ook is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. Senzer gaat dat verder onderzoeken.

Vreemdelingenpolitie

In een van de panden werd een minderjarige jongen van buitenlandse afkomst aangetroffen. Zijn identiteit is inmiddels vastgesteld. De vreemdelingenpolitie doet onderzoek naar de omstandigheden van de jongen.

Samenwerking

Bij de actie werkten binnen het PIT samen: de gemeente Helmond, Senzer, politie en vreemdelingenpolitie en de Omgevingsdienst Oost-Brabant.

Bron: Gemeente Helmond

Succesvol team

Sinds januari 2017 wordt overlast en complexe handhavingsproblematiek in de Peel succesvol aangepakt door het PIT. Een succesvol team, zoals Peter Knoops (teamleider PIT) vertelt in een vraaggesprek.

 

VNG KCHN kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven voor meer informatie.