Publicatiedatum: 15-02-2019

Nieuws

Veluws project Ariadne tegen overlast op vakantieparken

"Het is fijn om te merken dat de provincie ook de urgentie voelt om iets te doen aan de problematiek op Gelderse vakantieparken", zegt Henk Lambooij, burgemeester van Putten en voorzitter stuurgroep Vitale Vakantieparken.

Lambooij: "In het recent gestarte project Ariadne heeft de provincie de handschoen opgepakt om samen met gemeenten, OM en de sector de overlast en criminaliteit op de parken tegen te gaan. En dat terwijl het geen wettelijke taak is van de provincie. Dat is echt uniek in Nederland en wat mij betreft een groot compliment voor de provincie."

1 overheid

Gemeenten kunnen de problematiek op vakantieparken niet in hun eentje oplossen. Lambooij ervaart het als een enorme opsteker dat ook de provincie actief deelneemt aan project Ariadne. Hierbij gaat het volgens hem niet alleen om geld. Lambooij: "Het gaat vooral om het gevoel van: we zijn samen 1 overheid en staan schouder aan schouder. Ook met OM en politie. Overigens speelt maar op 10% van de vakantieparken iets op het gebied van openbare orde en veiligheid. Op de rest van de parken is niets aan de hand en zijn we vooral bezig met revitalisering."

Bron: nieuwsbericht provincie Gelderland

Meer grip op vakantieparken

Samen met Platform31 heeft de VNG de handreiking 'Meer grip op vakantieparken' samengesteld. Deze handreiking biedt gemeenten handelingsperspectief om het beleid ten aanzien van vakantieparken vorm te geven.

 

Heeft u in uw gemeente problemen op recreatieterreinen? VNG KCHN kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van deze problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Lees meer hierover bij Recreatieterreinen of vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven.