Publicatiedatum: 23-08-2019

Nieuws

Regiobreed onderzoek naar huisvesting arbeidsmigranten

De gemeenten Montferland, Zevenaar, Duiven en Westervoort onderzoeken gezamenlijk de huisvesting van arbeidsmigranten in de regio. De gemeente Motferland alleen herbergt op dit moment 2.500 buitenlandse werkkrachten en merkt dat de huisvesting kan zorgen voor onveilige en ongezonde situaties. Dat bericht REGIO8.

De Morntfoortse wethouder Walter Gerritsen wil de arbeidsmigranten over verschillende dorpen verspreiden en huisvesten nabij de kernen. “We willen geen containercomplex maken op een industrieterrein, zodat ze daar kunnen wonen. Ze moeten bij de maatschappij worden betrokken.” 

Acht procent

In totaal wordt op dit moment acht procent van de banen in de Liemers ingevuld door arbeidsmigranten. Volgens Montferland heeft dat te maken met gunstige economische tijden en het gaat om banen die snel weer verdwijnen als het minder gaat.

Binnenkort gaat de raad in gesprek over de uitgangspunten voor het huisvesten van arbeidsmigranten, waarna een beleid ontstaat. “Dan is het helder voor onze inwoners en investeerders wat de kaders zijn in Montferland”, aldus Gerritsen.

Bron: REGIO8