Publicatiedatum: 28-08-2019

Nieuws

Buren zien handhavingsverzoek stranden

Een groep van 35 buurtbewoners van het brigadegebouw in ’t Harde heeft bot gevangen bij de gemeente Elburg. Het college van burgemeester en wethouders heeft twee handhavingsverzoeken van hen afgewezen, meldt De Stentor

De Hardenaren deden al eerder hun beklag bij en over de gemeente. Ze zijn bang dat de nieuwe eigenaar het pand aan het begin van hun straat vol stopt met arbeidsmigranten. Volgens hen is er nu al regelmatig sprake van overlast en wonen er meer mensen dan is toegestaan. Daarop leverden ze bij de gemeente een verzoek in om te handhaven. 

Polen

Burgemeester en wethouders hebben beide verzoeken afgewezen. Volgens het college wonen er namelijk niet acht Polen, zoals de bewoners stellen, maar vier. De gemeente heeft dat geconstateerd bij een controle op 26 juni. ‘Bij de tweede controle op 11 juli woonden er twee personen in het pand’, staat in de brief.

Politie

De gemeente gaat ook in op de suggestie dat de arbeidsmigranten niet staan ingeschreven. Dat is volgens haar alleen verplicht wanneer ze langer dan vier maanden in Nederland verblijven. En overtreding van de Wet op Basisregistratie zou nog niet betekenen dat de vergunning niet rechtsgeldig is. Voor de overlast die de arbeidsmigranten zouden veroorzaken, verwijst de gemeente door naar de politie.

Vakantiepark

Ook een ander verzoek, om op te treden tegen de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark Stuyvenzand in Doornspijk, heeft het college afgewezen. De eigenaar diende eerder al een principeverzoek in bij de gemeente, om het huisvesten van arbeidsmigranten en ‘mensen met onbegrepen gedrag’ mogelijk te maken op het park aan de Berkenweg.

Bron: De Stentor