Publicatiedatum: 29-08-2018

Nieuws

Bouw mee aan de beste aanpak voor toezicht en handhaving in het sociaal domein

Loopt u in de praktijk ook wel eens tegen situaties aan waarbij de toegang tot het sociaal domein, toezicht en handhaving niet op een lijn zitten? Denk bijvoorbeeld aan het uitdelen van een boete aan iemand die in de schuldhulpverlening zit. Hoe kunnen we dit beter en slimmer organiseren? Nu is de kans om uw ideeën naar voren te brengen en mee te helpen bouwen aan nieuwe manieren van werken!

Op maandag 24 september van 13.30–15.00 organiseert het Kenniscentrum Handhaving en Naleving (KCHN) van de VNG in samenwerking met Lysias Advies een online dialoog over de beste aanpak voor toezicht en handhaving in het sociaal domein. Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen. In deze dialoog staan de uitdagingen die beschreven staan in het greenpaper ‘Dichtbij en daadkrachtig’ (pdf) centraal. De uitdagingen zijn:

  • Inclusieve dienstverlening: zorgen voor dienstverlening vanuit het perspectief van de klant, waarbij sprake is van integrale afstemming tussen beleid, uitvoering, toezicht en handhaving in het sociaal domein.
  • Integrale handhaving: daadkrachtig optreden met verbinding tussen het sociaal domein, het fysiek domein en het domein van openbare orde en veiligheid. 

U kunt ons helpen

Wij zijn op zoek naar ideeën, kansen en voorstellen om de 2 uitdagingen in de komende jaren te realiseren, zowel vanuit uitvoering, beleid, bestuur als wetgeving. We zijn ervan overtuigd dat u ons hierbij kunt helpen. De online dialoog is namelijk bedoeld voor teamleiders sociale wijkteams / consulenten, toezichthouders en medewerkers handhaving bij gemeenten, casemanagers werk & inkomen en beleidsadviseurs (Wmo, Participatiewet, Jeugdwet, Kinderopvang).

Delen mag

Stuur deze uitnodiging vooral door aan teamleiders van de sociale wijkteams binnen uw eigen gemeente of aan collega’s in andere gemeenten waarvan u vindt dat zij ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren. Wij zijn erg geïnteresseerd in medewerkers die dagelijks bij de uitvoering betrokken zijn: juist omdat zij een schat aan ervaring hebben in een sterk veranderd speelveld; ervaringen waar we allemaal van kunnen profiteren!

Online Sessie

Om mee te doen heeft u alleen een werkend e-mailadres nodig en een pc, laptop, of tablet met toegang tot internet. Deelname is volledig anoniem, zodat u u geen blad voor de mond hoeft te nemen. Daarnaast ziet u allerlei ideeën langskomen van andere deelnemers. Het is een interactieve sessie die bruikbare informatie oplevert voor uw gemeente.

Meld u aan!

Wij hopen uiteraard dat u in de gelegenheid bent om mee te praten in de online dialoog. Meld u direct aan via www.whitepaper-vng.nl en zet de datum en het tijdstip in uw agenda. Na inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met alle informatie.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Sanne Hoogendoorn.

Datum

Maandag 24 september van 13.30–15.00

Locatie

Achter uw eigen pc op kantoor of desgewenst vanaf een andere plek

Aanmelden

www.whitepaper-vng.nl