Publicatiedatum: 15-04-2019

Nieuws

Gecoördineerde controle in Rijssen-Holten: 1 pand gesloten

Bij een gezamenlijk controle van de brandweer, politie, sociale recherche, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), douane en gemeente is vorige week 1 pand gesloten in verband met de brandveiligheidseisen.

Bij de controle bleek dat de onderzochte bovenwoning niet voldeed aan de brandveiligheidseisen. De bovenwoning is per direct gesloten op last van de wethouder. De gemeente heeft de bewoners elders ondergebracht.

Disciplines bundelen

Rijssen-Holten voert een aantal keren per jaar een gecoördineerde controle uit. Hierbij wordt onder andere gekeken of de feitelijke situatie van bewoning overeenkomt met de inschrijving in de basisregistratie personen. Ook wordt beoordeeld of het pand wordt gebruikt waarvoor het bedoeld is, of het voldoet aan bijvoorbeeld de brandveiligheidseisen en of er sprake is van fraude en arbeidsuitbuiting.

Verder stelt het instanties in de gelegenheid om kwetsbare zorgmijders te signaleren, zodat hierop passende actie kan worden ondernomen. Door alle disciplines te bundelen en de bijbehorende instanties te betrekken, kunnen alle controles in 1 keer worden gedaan. Daardoor wordt mogelijke overlast door deze acties beperkt.

Bron: nieuwsbericht gemeente Rijssen-Holten

Aanpak Adresfraude

Uit ervaring blijkt dat een multidisciplinaire en integrale projectmatige aanpak van problemen zoals adresfraude, effectief en efficiënt is. VNG KCHN is er om gemeenten bij te staan met raad en daad, ook bij de aanpak van adresgerelateerde fraude. Zie voor meer informatie hierover de factsheet of vraag een adviesgesprek aan met een adviseur van team Multidisciplinair Handhaven.

 

Hoe zo'n project in de praktijk eruit ziet leest u in een interview over het Zwolse project Adrescontrole.