Publicatiedatum: 11-04-2019

Nieuws

Diverse misstanden ontdekt tijdens integrale controle bedrijventerrein Nijmegen

Op woensdag 10 april heeft de gemeente Nijmegen in samenwerking met diverse ketenpartners een integrale controle gehouden bij bedrijfsverzamelgebouwen op bedrijventerrein Westkanaaldijk.

Bij deze controle zijn een plantage met ruim 200 hennepplanten, voorbereidingen voor het starten van een hennepkwekerij en diverse vaten met afval van de productie van synthetische drugs gevonden. Er is vermogensfraude geconstateerd op het stroomnet en er zijn 2 illegale aansluitingen aangetroffen. Ook is illegale bewoning geconstateerd.

Veilige omgeving

De gemeente Nijmegen wil haar inwoners en bezoekers graag een veilige, gezonde en schone leef- en werkomgeving bieden. Daarom zijn integrale controles gehouden in een aantal bedrijfsverzamelgebouwen. Verschillende ketenpartners bezochten bedrijven om de actuele feitelijke situatie ter plekke in beeld te krijgen en ondermijnende activiteiten tegen te gaan.

Tevreden

Burgemeester Bruls is tevreden over het verloop van de integrale controle: "Het moet duidelijk zijn dat overtredingen niet getolereerd worden en dat er handhavend wordt opgetreden. Dat hebben wij vandaag laten zien. Uiteraard is het goed dat wij kunnen optreden tegen illegale zaken die we constateren. Ook voor ondernemers die zich wél aan de regels houden is het belangrijk te merken dat ondermijnende activiteiten niet worden getolereerd. Dergelijke controles zullen we vaker gaan houden."

Bron: Gemeente Nijmegen

Wijkgerichte aanpak

Wilt u samen met VNG KCHN een wijkgerichte aanpak starten? In de factsheet Wijkgerichte aanpak leest u wat dit inhoudt en hoe VNG KHCN uw gemeente daarbij kan ondersteunen. U kunt ook direct een adviesgesprek aanvragen.