Publicatiedatum: 10-04-2019

Nieuws

Controles leveren Maasdriel € 87.850 op

De grootschalige controles die in 2018 in de gemeente Maasdriel zijn gehouden, hebben € 87.850 aan boetes en besparingen op uitkeringen opgeleverd.

De meest in het oog springende acties van het Integraal Gemeentelijk Projectteam vorig jaar waren een grote verkeerscontrole in april, een actie op bedrijventerrein De Geerden waarbij veel illegale arbeidsmigranten werden gevonden en het uitkammen van het chaletpark in Ammerzoden en camping Maaszicht in Kerkdriel.

Buitengebied

Dit jaar wordt opnieuw ingezet op de campings. Ook volgt een nieuwe controle van leegstaande champignoncellen. Daarnaast staat het buitengebied hoog op het prioriteitenlijstje dat burgemeester Henny van Kooten heeft ingediend bij het team, dat in heel Gelderland-Zuid werkt.

Geen waterbedeffect

"Er zijn ook contacten met Brabant, aangezien criminaliteit zich niet aan provinciale grenzen houdt en we geen waterbedeffect willen creëren", vertelt Van Kooten. In het team werken de gemeenten samen met onder meer de sociale recherche, politie en omgevingsdienst.

Bron: Het Kontakt