Publicatiedatum: 07-02-2020

Nieuws

Uitkomsten controle recreatieterrein Stuyvenzand (Gemeente Elburg)

Afgelopen donderdag heeft de gemeente Elburg samen met de politie een controle uitgevoerd op recreatieterrein Stuyvenzand. Deze controle is succesvol verlopen. De beheerder, bewoners en gebruikers van het park toonden begrip voor de controleactie. Het doel van deze controle was het inventariseren van het gebruik van het park.

In totaal zijn er 53 personen gecontroleerd. Hiervan zijn 45 personen alsnog bij de gemeente ingeschreven. Dit is een wettelijke verplichting: daar waar je woont moet je ingeschreven staan. De politie heeft geen strafbare feiten geconstateerd. 

Uitbuiting

De controleurs hebben ook de nodige informatie opgehaald over de arbeidscontracten en de omstandigheden waaronder de aangetroffen personen hun werk verrichten. Deze informatie wordt nader bestudeerd met als doel te bepalen of er wel of geen sprake is van uitbuiting.

Deze controle is uitgevoerd om eventuele ondermijning tegen te gaan. Ondermijning nestelt zich steeds meer lokaal en het doel is om dit tegen te gaan en terug te dringen. Integrale controles als deze helpt de gemeente om ondermijning te bestrijden.

Integraal werken

Eén van de punten uit het gezamenlijk integraal veiligheidsplan voor de gemeenten op de Noord-Veluwe betreft het aanpakken van ondermijning en daaronder valt onder meer de leefbaarheid/revitalisering van vakantieparken. De gemeente Elburg werkt hierin nauw samen met het Ariadne project, een samenwerkingsproject van gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en provincie in Gelderland. Dit project ondersteunt gemeenten bij het voorkomen en aanpakken van ondermijning op en rondom vakantieparken.

Bron: Gemeente Elburg

Multidisciplinair optreden

Heeft u in uw gemeente problemen op recreatieterreinen? VNG KCHN kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van deze problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Lees meer hierover bij Recreatieterreinen of vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven.