Publicatiedatum: 23-01-2020

Nieuws

Rapporten: 'Arbeidsmigranten uit Groene Heuvels zetten is niet effectief' (RN7)

Volgens OTTO Work Force/Kafra Housing is de aanpak die de gemeente Beuningen hanteert in vakantiepark De Groene Heuvels niet effectief. Dat blijkt volgens lokale omroep RN7 uit onderzoeken die het uitzendbureau heeft laten uitvoeren. OTTO verhuurt woningen in het Ewijkse vakantiepark aan arbeidsmigranten. De gemeente wil een einde maken aan permanente bewoning in het vakantiepark, zodat de woningen weer beschikbaar zijn voor recreanten.

Expertisecentrum Flexwonen concludeert dat het moeilijk is goede huisvesting te vinden voor arbeidsmigranten. Het gebruik van recreatieparken is daarvoor niet ideaal, aangezien deze parken daarvoor in beginsel niet bedoeld zijn. Volgens het Expertisecentrum is deze optie in veel gevallen wel de 'minste van alle kwaden'. Naar schatting wonen in De Groene Heuvels ongeveer vijfhonderd arbeidsmigranten. De gemeente wil daar een einde aan maken, maar het Expertisecentrum stelt dat "grote inzet op handhaving, zonder dat er alternatieven beschikbaar zijn, niet erg effectief is."

Adviesbureau ZKA Leasure Consultants (gespecialiseerd in vrijetijdseconomie) heeft de kwaliteit en het perspectief van De Groene Heuvels onderzocht vanuit toeristisch oogpunt. Het bureau stelt dat het park 'niet vitaal' is. Het oogt gedateerd, er zijn te weinig recreatieve voorzieningen en de bungalows zijn klein en niet meer van deze tijd. Om het park weer helemaal up-to-date te krijgen zijn tientallen miljoenen euro’s nodig. ZKA stelt daarom dat recreatief gebruik op De Groene Heuvels op de korte termijn niet haalbaar is.

Bron: RN7