Publicatiedatum: 23-03-2020

Nieuws

Permanente bewoner die zijn woning in Emst verbouwde moet uit zijn vakantiehuis (De Stentor)

Een bewoner van een recreatiewoning aan de Woesterweg in Emst mag niet langer permanent wonen in zijn vakantiehuis, meldt De Stentor. Hij heeft zijn rechten daar continu te mogen verblijven verspeeld, omdat hij de woning heeft uitgebouwd. Dat heeft de bestuursrechter in Arnhem bepaald.

De man viel onder het gebruiksovergangsrecht dat in 2003 werd ingesteld. Dat betekent dat hij daar persoonlijk mocht blijven wonen tot het moment van vertrek.

Verbouwing

Vanaf dan mocht de woning niet meer permanent worden bewoond. Een buurman, die tevens eigenaar van de grond van het perceel is, trok bij de gemeente Epe aan de bel. Hij stelde dat de man het vakantiehuis sindsdien heeft uitgebouwd en dat daardoor het overgangsrecht niet meer geldt.

Dwangsom

Hij drong er in 2014 al bij de gemeente op aan te handhaven. Toen de gemeente dit weigerde stapte hij naar de rechter en werd in het gelijk gesteld. De gemeente legde vervolgens een last onder dwangsom op van vijftigduizend euro als de bewoner niet binnen zestien weken een nieuw woonadres zou hebben. Maar de bewoner ging in beroep en stapte naar de bestuursrechter. Om deze week dus nul op het rekest te krijgen. Hij heeft nu nog zes weken de tijd een nieuwe woonplek te zoeken.

Bron:De Stentor