Publicatiedatum: 15-01-2020

Nieuws

In Dordrecht met controle op vakantiepark de rotte plekken eruit halen (Algemeen Dagblad)

Op vakantiepark EuroParcs in Dordrecht was gister een grote controle, op zoek naar illegale en criminele activiteiten.

Vanaf vijf uur in de ochtend werd de identiteit van iedereen die het vakantiepark aan de Rijksstraatweg op het uiterste punt van Dordrecht afging gecontroleerd. In de loop van de dag wordt bij alle huisjes aangebeld.

Samenwerking

De actie was een samenwerking van onder meer de gemeente Dordrecht, de Belastingdienst, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Rotterdam (RIEC) en het inspectieteam van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW).

Ook burgemeester Wouter Kolff kwam in de loop van de ochtend ter plaatse. “We hebben de afgelopen tijd veel signalen gekregen dat hier andere dingen gebeuren dan alleen dingen die je op een vakantiepark verwacht”, zegt hij.

Arbeidsmigranten

Kolff noemt onder andere criminele en ondermijnende activiteiten die op het park zouden plaatsvinden. “Maar we zijn ook op zoek naar mensen die hier illegaal verblijven, niet ingeschreven staan bij de gemeente of hier permanent wonen, wat niet is toegestaan.” Op het park zijn veel Poolse arbeidsmigranten gehuisvest. Tijdens de controle bleek een aantal mensen in strijd met het bestemmingsplan permanent in het park te wonen, aldus de gemeente.

Bron: Algemeen Dagblad

Multidisciplinair optreden

Heeft u in uw gemeente problemen op recreatieterreinen? VNG KCHN kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van deze problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Lees meer hierover bij Recreatieterreinen of vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven.