Publicatiedatum: 11-02-2020

Nieuws

Gemeenten moeten huisvesting van arbeidsmigranten beter regelen, vindt de directeur van uitzendbureau Covebo (Dagblad van het Noorden)

Gemeenten moeten beleid ontwikkelen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Dat vertelt directeur Henk Buitink van uitzendbureau Covebo aan het Dagblad van het Noorden. "Nog te vaak hebben gemeenten niets voor deze werknemers geregeld, terwijl ze enorm belangrijk zijn voor de lokale economie."

Covebo Group, met onder meer een kantoor in Meppel, is een belangrijke speler in de productie, logistiek, bouw en techniek. Dagelijks zijn zo’n 8500 uitzendkrachten werkzaam in deze sectoren, onder wie zo’n 5500 tot 6000 arbeidsmigranten. "Alleen al in de regio Hoogeveen hebben we dagelijks 250 tot 300 arbeidsmigranten aan het werk", weet Buitink.

De gemeente Hoogeveen heeft geen beleid voor de huisvesting van de honderden arbeidsmigranten in deze gemeente. Die zitten vooral verspreid over woningen en op recreatieparken. Volgens wethouder Erwin Slomp wordt het wellicht tijd om daar serieus naar te kijken. "Het probleem lijkt zich nu vaak zelf op te lossen, maar hoe is dat in de toekomst? Moet je als gemeente toch gaan faciliteren? Je wilt ook niet dat bedrijven omvallen doordat ze geen of te weinig geschikt personeel kunnen vinden. Er is dus ook een economisch belang."

Lees het volledige artikel op de website van het Dagblad van het Noorden.