Publicatiedatum: 13-03-2020

Nieuws

Diverse overtredingen bij PIT-controles in Helmond (De Loop)

Het Peelland Interventie Team (PIT) heeft gisteren bij controles van drie panden in Helmond diverse overtredingen geconstateerd.

Op een locatie werden 1700 illegale sigaretten in beslag genomen, is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude, was er een milieuovertreding en waren de hygiëne en voedselveiligheid niet op orde. Bij de tweede locatie zijn ook illegale sigaretten aangetroffen, is de brandveiligheid niet op orde en werd er informatie gevonden over illegaal gokken.

Boekhouding

In het derde pand wordt vermoedelijk niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften. Daarnaast is de boekhouding niet op orde.

Al deze bevindingen worden verder onderzocht.

Bron: De Loop

Succesvol team

Sinds januari 2017 wordt overlast en complexe handhavingsproblematiek in de Peel succesvol aangepakt door het PIT. Een succesvol team, zoals Peter Knoops (teamleider PIT) vertelt in een vraaggesprek.

 

VNG KCHN kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven voor meer informatie.