Publicatiedatum: 14-02-2020

Nieuws

Naaldhof in Oss vecht tegen toeristenbelasting voor arbeidsmigranten (Brabants Dagblad)

Hotel de Naaldhof is het beu om toeristenbelasting af te dragen aan de gemeente Oss voor de honderden arbeidsmigranten die gehuisvest worden op een chaletpark aan de Docfalaan, aldus het Brabants Dagblad. Uitbater Bob Vink daagt de gemeente nu voor de rechter.

Volgens fiscaal jurist Hans de Willigen, adviseur van Vink in deze kwestie, is de gemeentelijke verordening waarin de toeristenbelasting in Oss is geregeld niet rechtsgeldig. Volgens hem is om deze reden de gemeente Oss in een vergelijkbare zaak al in het ongelijk gesteld. 

Daarnaast stelt De Willigen dat Oss weigert om arbeidsmigranten die zich hier voor langere tijd vestigen in te schrijven in de gemeentelijke basisadministratie, ook wel bevolkingsregister genoemd. Dit is volgens de adviseur van Vink in strijd met een convenant dat in 2017 is afgesloten met de gemeente. Mensen die staan ingeschreven als inwoner hoeven geen toeristenbelasting te betalen. 

De gemeente Oss geeft vooralsnog geen commentaar op de stellingname van de Naaldhof. De rechtszaak dient donderdag in Den Bosch. Omdat het om belastingzaken gaat vindt de behandeling achter gesloten deuren plaats. 

Meer informatie

Lees het volledige artikel op de website van het Brabants Dagblad.