Publicatiedatum: 20-03-2020

Nieuws

Bewoners Wijchens vakantiepark moeten weg, maar krijgen uitstel door coronavirus (Omroep Gelderland)

Permanente bewoners op vakantiepark De Wighenerhorst moeten vertrekken, maar krijgen een half jaar uitstel door de coronacrisis. Dat heeft het Wijchense college van burgemeester en wethouders besloten, schrijft Omroep Gelderland.

Bij 51 procent van de 109 vakantiehuizen is sprake van illegale bewoning. Om hier een einde aan te maken, stuurde de gemeente handhavingsbrieven.

Extra lucht in rare tijd

In plaats van deze maand zullen de eerste bewoners nu pas in september moeten vertrekken. Als bewoners niet op tijd vertrekken krijgen ze een dwangsom in de bus. Met de verlenging krijgen de bewoners extra lucht.

'De huidige situatie in Nederland als gevolg van het coronavirus heeft zeer grote impact op de dagelijkse gang van zaken bij particulieren, bedrijven, overheden en instellingen. De huidige crisissituatie in Nederland biedt het college van burgemeester en wethouders ruimte om de looptijd van het handhavingsbesluit op te schorten', schrijft de gemeente Wijchen aan huisjeseigenaren op het park.

Buurgemeente

In buurgemeente Beuningen speelt dezelfde situatie op Vakantiepark de Groene Heuvels. Ook daar wordt nu gehandhaafd. De gemeente laat weten volgende week in gesprek te gaan om de mogelijkheden te bekijken. Wellicht dat ook die bewoners een half jaar uitstel krijgen.

Bron: Omroep Gelderland

Multidisciplinair optreden

Heeft u in uw gemeente problemen op recreatieterreinen? VNG KCHN kan u, samen met ketenpartners, helpen met de aanpak van deze problemen via een Interventieteamproject. Niet alleen repressief optreden is hierbij aan de orde. Lees meer hierover bij Recreatieterreinen of vraag een adviesgesprek aan met een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven.