Dienstverlening Multidisciplinair handhaven

Krijgt u als gemeente signalen over, of heeft u het vermoeden van onrechtmatigheden, van fraude binnen het sociaal domein of van onderbenutting van gemeentelijke regelingen? Maar weet u niet (goed) hoe u hiermee moet omgaan? Dan kunt u voor ondersteuning terecht bij de adviseurs van Team Multidisciplinair Handhaven van VNG KCHN. 

Het komt regelmatig voor dat bewuste regelovertreders onderwerp zijn van onderzoek door meerdere organisaties in het sociaal domein. Denk bijvoorbeeld aan het UWV, de SVB, de Belastingdienst. Door samen te werken onder de vlag van de Landelijke Stuurgroep Interventieteams (LSI) mogen gegevensbestanden van deze partijen met elkaar worden vergeleken. Hierdoor komen er sneller situaties boven tafel die het onderzoeken waard zijn en waarbij de partners gezamenlijk kunnen optreden. Het VNG KCHN biedt u de kennis om deze weg te bewandelen en ondersteunt u bij de voorbereiding, uitvoering en borging.

VNG KCHN begeleidt op 4 thema’s multidisciplinaire projecten:

Daarnaast begeleidt VNG KCHN ook Interventieteamprojecten.

Ondersteuning op maat

Maak gebruik van onze adviseurs als uw gemeente te kampen heeft met problemen in het sociaal domein. Onze deskundigheid bestaat uit zowel theoretische, juridische expertise als praktische veldkennis.

Vraag een adviesgesprek aan via het aanvraagformulier. Binnen 5 werkdagen neemt een regioadviseur van het team Multidisciplinair Handhaven contact met u op.

Leren en ontwikkelen

Kies uit ons aanbod van opleidingen, trainingen en masterclasses om uw kennis en vaardigheden op niveau te brengen en houden.