Publicatiedatum: 10-09-2019

Nieuws

3 oktober op het congres | Voorschoolse educatie in de kinderopvang

Op 3 oktober vindt voor de tweede keer het congres Handhaving en Naleving plaats. Ditmaal is het thema ‘Toezicht en handhaving; vangrail van de samenleving’. In aanloop naar deze dag geven wij het woord aan een aantal sprekers om u wat meer inzicht te geven in de workshops die worden gegeven.

Hanny Voskuylen van de VNG vertelt over de workshop 'Voorschoolse educatie in de kinderopvang'.

Waarom dit onderwerp?

Vanaf 1 augustus 2020 moeten gemeenten 960 uur voorschoolse educatie aanbieden aan doelgroepkinderen. Het wordt voor elke gemeente een uitdaging om met de houder van de kinderopvang de verplichte 960 uur te realiseren.

Waar gaat de workshop over?

In deze workshop ga je in gesprek met de beleidsambtenaren van Amsterdam en Hardenberg over hoe een grote stedelijke gemeente en een kleine plattelandsgemeente creatieve oplossingen bedenken en knelpunten tegenkomen bij het realiseren van dit aanbod.

Waarom mogen bezoekers van het congres deze workshop niet missen?

Nico Versteeg van de gemeente Hardenberg, Remco van den Berg en Naomi Karg van de gemeente Amsterdam gaan graag met jullie in gesprek. Het wordt een inspirerende workshop waarbij we de grenzen van de wet gaan verkennen.

3 oktober: congres Handhaving en Naleving 'Vangrail van de samenleving'

Wilt u weten wat de recente ontwikkelingen zijn op het gebied van handhaving en naleving in het sociaal domein? Hoe u uw eigen professionaliteit versterkt, met welke partijen u kunt samenwerken en hoe u de integraliteit binnen uw gemeente verder versterkt? Voor alle antwoorden nodigen we u uit voor het congres Handhaving en Naleving in Apeldoorn. Wacht niet te lang met aanmelden, want de eerste workshops raken al vol!

 

Het volledige programma en de omschrijving van de ruim 40 workshops vindt u op de congreswebsite