Publicatiedatum: 07-12-2018

Nieuws

Vlogs coaching en pedagogisch beleidsmedewerker kinderopvang

Hoe gaan kinderopvanglocaties en andere betrokkenen in de praktijk om met de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK)? Ze laten het zien in de vlogreeks 'IKK in de praktijk', die het ministerie van SZW in november en december publiceert.

Bekijk nu de vlogs over coaching bij ’t Nest en de pedagogisch beleidsmedewerker bij Partou op de website Veranderingen Kinderopvang.

Coaching bij ’t Nest

Hoe geeft kinderopvang ’t Nest invulling aan de coaching? En hoe wordt dit ervaren door de medewerkers? Greetje de Vries, Zorg Coördinator/Pedagogisch Coach: "Met de coaching vragen we ons af: doen we de goede dingen en doen we die dingen ook goed? We proberen dit altijd te koppelen aan de scholing die de collega’s volgen." Naniek Aben, Senior pedagogisch medewerker, vertelt in de vlog hoe ze de coaching ervaart.

De pedagogisch beleidsmedewerker bij Partou

Hoe heeft Partou de rol van de pedagogisch beleidsmedewerker geregeld? Inge Hartendorf, Regioadviseur kwaliteit & pedagogiek, legt het ons uit en geeft een belangrijke tip: "Kijk vooral niet alleen naar de uurnorm en maak je niet te druk of je dit gaat halen. Alles wat je doet om beleid op papier en in de praktijk te brengen valt onder beleidswerk. Dus kijk vooral naar de impact die je wilt maken met de beleidsuren."

De nieuwe eisen voor de pedagogisch beleidsmedewerker gaan in per 1 januari 2019.

Bron: nieuwsbericht ministerie van SZW