Publicatiedatum: 08-04-2019

Nieuws

Kinderopvang Partou en KidsFoundation gaan samen verder

Partou en KidsFoundation, 2 van de grootste kinderopvangorganisaties van Nederland, willen fuseren. Het nieuwe bedrijf dat hieruit ontstaat gaat dagelijks de opvang voor 60.000 kinderen verzorgen. De combinatie van Partou en KidsFoundation "voegt het beste van beide kinderopvangorganisaties samen", zegt topvrouw Jeanine Lemmens van KidsFoundation op nos.nl.

Als toezichthouders met de fusie akkoord gaan, werken er bij de organisatie straks 8000 medewerkers in ruim 650 locaties in heel het land. Het fusiebedrijf krijgt zo'n 8% van de Nederlandse markt voor kinderdagverblijven, peuteropvang en buitenschoolse opvang in handen.

Reactie Boink

Boink, de belangenorganisatie voor ouders in de kinderopvang, heeft vertrouwen in de nieuwe fusieorganisatie. Voorzitter Gjalt Jellesma zegt dat grote instanties de kwaliteit van de opvang meestal erg serieus nemen. "Onze zorgen liggen niet bij deze grote organisaties, maar bij de kleintjes", zegt Jellesma. "KidsFoundation heeft bijvoorbeeld een directeur Wetenschap in dienst, die onderzoek doet. Je kunt dat alleen doen als je een zekere omvang hebt."

Investeringsmaatschappijen

Het nieuwe bedrijf komt in handen van investeringsmaatschappijen Onex en Waterland. In de politiek zijn eerder vraagtekens gezet bij grote investeringsmaatschappijen die belangen hebben in de Nederlandse kinderopvang, die gesubsidieerd wordt.

Zo schreef PvdA-Kamerlid Van Dijk al in december dat hij wil dat winst bij kinderdagverblijven wordt geïnvesteerd in kwaliteit van de opvang en niet terechtkomt "bij de aandeelhouders van Wall Street". Op 16 mei debatteert de Tweede Kamer over investeringsmaatschappijen in de kinderopvangindustrie.

Bron: nos.nl